Therese Lilja

1 mars 2017

Glutenfri Morotskaka

Hej min vän!

Tänkte bara titta in och ge er receptet på morotskakan jag lovade igår. Superenkel att göra. Och så saftig och god. Receptet är taget ur min nya kokbok Hälsosam familj på 30 dagar.

Glutenfri Morotskaka

4 ägg
2 dl sukrin
2 tsk kanel
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljpulver
5 dl rivna morötter
1 dl kokosfett
50 g smält smör
1 dl hackade mandlar och valnötter

Topping

200g philadelphiaost
1 dl créme fraiche
1/2 dl sukrin
50 g valnötter

Sätt på ugnen på 200grader.
Vispa ägg och sukrin fluffigt.
Tillsätt de resterande ingredienserna och häll smeten i en smord springform med löstagbar kant.
Grädde i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter.
Ta ut kakan och låt svalna.
Blanda osten med créme fraiche och rör i sukrin.
Fördela crémen på kakan och gör ett fint mönster med en gaffel.
Dekorera med valnötter.


Hoppas det smakar!

Kram/ Therese

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar