Therese Lilja

13 oktober 2015

Mjölkfri banankaka med toscatäcke

Nu tänkte jag bjuda på ett supersmarrigt och busenkelt recept. Jag är inte så förtjust i banan men i kaka tycker jag de kan vara riktigt gott. Den här kakan blev så saftig och god. Testa!

Mjölkfri banankaka med toscatäcke


Du behöver:
  • 50 gram mjölkfritt margarin
  • 1dl havredryck
  • 2 dl rörsocker
  • 2 dl mjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 1 mosad banan

  • 25 gram mjölkfritt margarin
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1 dl socker
  • 3/4 dl havredryck
  • 2 dl kokosflingor
Gör såhär:

Smörj och bröa en form.
Smält margarinet och blanda ner havredrycken.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Häll ner vätskan och rör ihop till en jämn smet.
Låt den mosade bananen blandas ned i smeten.
Häll upp i formen och grädde längst ner i ugnen i 25 minuter.
Blanda alla ingredienser till toscatäcket i en kastrull och låt puttra på spisen i 5 minuter.
Häll sedan över den nygräddade kakan och skjutsa in i ugnen ca 15minuter.
Låt svalna ordentligt innan servering!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar