Therese Lilja

23 november 2014

Fyllda sockrade saffransbullar

Hej finsar!

Årets första glögg blev det ikväll!

Hoppas eran helg vart bra. Våran blev bra även om vi blev kvar här hemma. Har myst med familjen, vart och beställt vårat nya kök på IKEA, kollat lite möbler på Mio och bakat både saffransbullar och pepparkakor. Längesedan vi bara gick runt och strosade i butiker utan att ha en tid att passa. 4 timmar va vi på IKEA idag och flickorna va så duktiga och klagade knappt en gång.

Tänkte ni skulle få receptet på saffransbullarna jag bakade igår. Utgick från det här receptet från Arla men ändrade lite.

Fyllda sockrade saffransbullar


Du behöver:

50 gram jäst
5 dl fingervarm mjölk
100 gram rumsvarmt smör
250 gram kesella
2 kuvert saffran
2 d socker
1/2 tsk salt
1,7 liter specielmjöl

Fyllning:

100 gram rumsvarmt smör
1 krm vaniljpulver
1 dl socker
100 gram riven mandelmassa
1 krm kardemumma

mjölk till pensling
smält smör
socker

Gör såhär:

Smula ner jästen i en bunke. 
Värm mjölken fingervarm och häll över jästen.
Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig.
Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen.
Ta upp degen och dela i 36 delar. 
Rulla till bollar.
Platta till varje boll och lägg en klick av fyllningen i den och nyp ihop och lägg med den sidan neråt.
Låt jäsa under bakduk ytterligare 30 minuter.
Pensla med mjölk.
Grädda i 6-8 minuter.
Låt svalna och doppa i smält smör och sedan socker.

( Ska du frysa in bullarna skulle jag hoppa över smör och socker och göra de när de ska ätas. )


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar