Therese Lilja

24 oktober 2014

Lövbiff i grönpepparsås!

Här kommer receptet jag nämnde i morse. Lagade detta till mig och Daniel igår. Blev supergott! Enkelt va det också.

Lövbiff i Grönpepparsås


För 4 personer behöver du:

1 gul lök
500 gram lövbiff
smör/olja att steka i
2 msk tomatpure
1/2 tsk salt
3 dl vatten
2 dl grädde ( jag använde matlagningsbas av havre )
1 msk mortlade grönpepparkorn
5 tsk kinesisk soja
en skvätt redning

Börja med att finhacka löken och strimla lövbiffen.
Stek löken och lövbiffen i smör/olja i en gryta eller djup stekpanna.
Ha ner tomatpuren och stek ytterligare någon minut.
Blanda i vatten, grädde, soja, salt och grönpeppar. 
Låt koka i ca 5 minuter.
Häll ner lite redning och låt koka upp, späd till önskad tjocklek.
Jag lät min stå och småputtra ytterligare i ca 1 timme vilket gör grytan ännu godare. Men har du inte så mycket tid kan du hoppa över det.

Servera med en god sallad och valfritt tillbehör. Vi hade bakpotatis som jag skickat tunt och sedan bakat i ugnen med havssalt och olja.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar