Therese Lilja

9 oktober 2012

Lax i hummersås

Hello fina ni!

Hoppas ni mår bra. Jag mår helt okej, förkylningen hänger fortfarande med och gör mig extra trött. Så träningen får vänta lite till, blir nya tag nästa vecka igen. För när jag är krasslig har jag svårt att inte äta onyttiga saker. Är lite allt eller inget för mig! Tror kanske det är så för de flesta.


Nu har jag precis ätit lunch och sitter med en kopp kaffe och slötittar lite på Shear Genius. Olivia sover sin eftermiddagsnap, vi har busat, läst sagor, sjungit och myst på förmiddagen. Ska strax hoppa in i duschen, sätta på en tvättmaskin och bädda. Måste bara vila lite först, har suttit och gjort klart mina inbjudningskort som ska läggas på posten idag! Måste ha suttit skitkonstigt för nu har jag ont i ryggen och nacken.

Men innan jag gör något annat tänkte jag bjuda på ett supergott och enkelt laxrecept.


Ingredienser:

2 Laxfileér
Ca 2 msk Hummerfond
2 del Grädde
1 del Cremè Fraich
1/1 dl Riven smakrik ost
1 knippa Gräslök
1/2 ask Sockerärtor

Gör så här:

Lägg laxfilen i en ungsform.
Koka upp grädde, fond, cremé fraich och hackad gräslök i en kastrull.
Salta och peppra laxen och strö över lite ost.
Häll över såsen och in i ugnen 175 grader i ca 15 minuter.
Servera med valfritt tillbehör, jag hade bara en god sallad till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar