Therese Lilja

30 januari 2014

Vit chokladkräm med limemarinerad kiwi.

Igår på onsdagsmiddagen bjöd jag på den här vita chokladkrämen. Supergod & fräsch och väldigt fin att titta på. Receptet hittade jag i menybroshyren från Linas Matkasse.

Gårdagens dessert!

Vit chokladkräm med limemarinerad kiwi
Ca 6 portioner

2 dl frysta jordgubbar
1/2 dl vatten
150g vit choklad
1 ägg
1 äggula
1/2 dl florsocker
3 dl rysk yoghurt
2 kiwi
1 lime

Gör såhär:
Hetta upp jordugbbar och vatten i en kastrull. Mixa till en slät pure och ställ kallt.
Smält chokladen över vattenbad. Vispa ägg, äggula och florsocker i en bunke.
Vänd ner yoghurten och den smälta chokladen. Rör ihop till en slät kräm. Häll upp i portionsformar och ställ kallt i minst 1 timme.
Skala och tärna kiwin i små tärningar och blanda med finrivet limeskal och limesaft.
Fördela ett lager med kall jordgubbspure över chokladkrämen och toppa med limemarinerad kiwi.

Servera direkt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar