![]() |
Gårdagens dessert! |
Vit chokladkräm med limemarinerad kiwi
Ca 6 portioner
2 dl frysta jordgubbar
1/2 dl vatten
150g vit choklad
1 ägg
1 äggula
1/2 dl florsocker
3 dl rysk yoghurt
2 kiwi
1 lime
Gör såhär:
Hetta upp jordugbbar och vatten i en kastrull. Mixa till en slät pure och ställ kallt.
Smält chokladen över vattenbad. Vispa ägg, äggula och florsocker i en bunke.
Vänd ner yoghurten och den smälta chokladen. Rör ihop till en slät kräm. Häll upp i portionsformar och ställ kallt i minst 1 timme.
Skala och tärna kiwin i små tärningar och blanda med finrivet limeskal och limesaft.
Fördela ett lager med kall jordgubbspure över chokladkrämen och toppa med limemarinerad kiwi.
Servera direkt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar