Therese Lilja

24 januari 2013

Apelsiner

Hej mina fina!

Hur mår ni? Ännu en helt fantastisk men superkall dag. Här hemma har vi startat dagen med sovmorgon till 8. Stor skillnad från att vakna mellan 5-6 måste jag säga! Våran tjej håller ju på att få sin tredje tand och har inte sovit lika bra som hon brukar de senaste. Sedan har det bäddats rent i sängar, plockats med disk och tvätt. Nu ska jag hänga en maskin tvätt och sedan hoppa in i duschen. Börjar ju inte innan 13.30 på torsdagar.

Men först ska jag tipsa er om en superenkel och god efterrätt jag såg på den här bloggen.

Toscagratinerade aplesiner
  • 150 g smör
  • 100 g strösocker
  • 100 g flagad sötmandel eller skållad grovhackad mandel
  • 2 msk mjölk eller grädde
  • 2 msk vetemjöl 
  • 4-6 apelsiner, jag hade både vanliga och blodapelsiner
Smält smör tillsammans med socker och mjölk/grädde.
Blande i flagad mandel tillsammans med mjöl.
Låt kocka upp och puttra ett par minuter.
Filéa apelsinerna och lägg i en ugnsform.
Bred över toscasmeten.
In i ugnen ca 15-20 minuter i 175 grader.
Servera med vaniljglass och njut!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar